Φεβρουάριος: Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για την θερμοκρασία στην Ευρώπη

Ο Ιανουάριος αποδείχτηκε εξαιρετικά θερμός σε σχέση με τις μέσες τιμές, κυρίως για τις περιοχές της κεντροβόρειας Ευρώπης. Στη Ρωσία η απόκλιση απο τις μέσες τιμές έφτασε τους +5 βαθμούς!
Ο θερμός χειμώνας στα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη είναι και ο λόγος που ακόμα και πολύ σημαντικές ατμοσφαιρικές διαταραχές στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τόσο έντονο επιφανειακό ψύχος.
Για το Φεβρουάριο, η εκτίμηση του Ευρωπαϊκού μοντέλου για τις μέσες θερμοκρασιακές τιμές, θέλει μεν θερμότερη θερμοκρασία απο τη μέση αλλα όχι με τόσο μεγάλη απόκλιση όσο του Ιανουαρίου
Συγκεκριμένα αναμένεται υψηλότερη μεση θερμοκρασία κατα 0,5 εως 2 βαθμούς. Φυσικά όταν μιλάμε για μέσες τιμές δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν πιθανότητες για έντονες κακοκαιρίες με αρκετό ψύχος.
Η μέση τιμή δείχνει το μέσο όρο όλων των ημερών του μήνα , και μεσα σε ένα μηνα θα μπορούσαν να υπάρχουν έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας όπως πολύ ψυχρές ημέρες και άλλες πολύ θερμές, που όλες μαζί διαμορφώνουν μια μεση τιμή.

ECMWF-February
2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *