Το πολικό εξπρές κατηφορίζει προς στα Βαλκάνια: Πότε είναι πιθανό να ντυθούν στα λευκά περιοχές της χώρας μας

Αβεβαιότητα επικρατεί στα μοντέλα πρόγνωσης ως προς την ακριβή θέση που θα κατευθυνθεί η ατμοσφαιρική διαταραχή που διαφαίνεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα (6-8 Φεβρουαρίου), η οποία αυτή τη φορά θα έχει την υποστήριξη απο δριμύ ψύχος, όχι μόνο στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας αλλα και στα κατώτερα αυτής.
Αν και υπάρχουν αρκετά σενάρια ανοιχτά , η εκτίμηση του eviaweather μετά απο συνεχή παρακολούθηση των διαφόρων σεναρίων τις τελευταίες ημέρες, είναι οτι το σενάριο να κατευθυνθεί η διαταραχή δυτικότερα της Ιταλίας και να εκφυλιστεί , θα χάσει έδαφος στις επόμενες ημέρες, και πιθανότερη είναι μια κατάβαση του ψυχρού αυλώνα σε μια περιοχή απο την Αδριατική εως το Αιγαίο.
Σε κάθε περίπτωση αυτό θα σήμαινε πιθανότητες να ντυθούν στα λευκά περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο ή -υπο συνθήκες- και πεδινά τμήματα της χώρας (ανάλογα τη θεση της διαταραχής θα κριθεί η διάταξη των φαινομένων και η ένταση της μεταφοράς ψύχους)
Αυτή είναι μια γενική εκτίμηση . Μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο eviaweather.com για περισσότερες λεπτομέρειες μεσα στις επόμενες ημέρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *