Δυο εποχές μέσα σε δύο ημέρες θα αλλάξουμε μεσα στην εβδομάδα, και ενώ αύριο Τρίτη η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 18-19 βαθμούς, δύο μέρες αργότερα ο χειμώνας θα επιστρέψει βίαια.
Η ατμοσφαιρική διαταραχή που θα εισβάλει στη χώρα μας απο τα βορειοδυτικά και θα μας επηρεάσει απο τα ξημερώματα της Πέμπτης, φέρνει μαζί της πολύ ψυχρές αεριες μάζες στα ανώτερα τμήματα της και αρκετά ψυχρές στα χαμηλότερα , ενώ η ακριβής διάταξη αυτής, έχει απασχολήσει τους προγνώστες καιρού όλες τις τελευταίες μέρες έως και σήμερα. Τα δυο μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα καιρού δεν έχουν έρθει σε συμφωνία για αρκετές σημαντικές παραμέτρους, όμως στο eviaweather.com σας δείχνουμε ποια είναι η πιθανότερη τελική έκβαση για τον καιρό της Πέμπτης 6/2 στο νομό μας :

Βόρεια Εύβοια


Ήδη απο τα ξημερώματα ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και χιονοπτώσεις πάνω απο τα 300μ υψόμετρο. Στη συνέχεια (~πιθανότερο διάστημα προμεσημβρινές ώρες) τα υψόμετρα χιονόπτωσης αναμένεται έστω για λίγες ώρες να κατέβουν εως τα 200μ κατα μέσο όρο. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μετατοπιστουν νοτιότερα και θα εντοπίζονται απο το ύψος της Λίμνης και νοτιότερα.

Υψόμετρο χιονόνερου και χιονόπτωσης-Βόρεια Εύβοια 3D

Κεντρική Εύβοια

Και εκεί απο πολύ νωρίς το πρωί ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα εκδηλωθούν βροχές/χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις εως τα ~200-250μ στα κεντροδυτικά και τα ~300μ στα κεντροανατολικά. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν απο το πρωί της Πέμπτης εως και αργά το απόγευμα, και θα είναι περισσότερα γύρω απο τους ορεινούς όγκους -ως συνήθως- , ενώ αν και αυτό δεν είναι ακόμα σαφές και είναι πιθανό να μεταβληθεί, φαίνεται η σύγκλιση ανέμων να “δείχνει” πιο αξιόλογα φαινόμενα στην ζώνη γύρω απο το όρος Καντήλι (αυτό που προγνωστικά αποκαλούμε “βόρεια πύλη Δίρφης”
Παροδικά κύματα με βροχή και ίσως κατα περιόδους τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες χιονόνερο αναμένεται για την πόλη της Χαλκίδας

Υψόμετρο χιονόνερου και χιονόπτωσης-Κεντρική Εύβοια 3D

Νότια Εύβοια

Ίδιο σκηνικό και στη νότια Εύβοια με τη διαφορά οτι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα τις απογευματινές-βραδινές ώρες, όταν στην κεντρική και βόρεια Εύβοια θα εξασθενήσουν. Οι χιονοπτώσεις θα βρεθούν πανω απο τα ~350-400μ και στα ορεινά της Όχης αναμένεται να είναι αξιόλογες.

Υψόμετρο χιονόνερου και χιονόπτωσης-Νότια Εύβοια 3DΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *