Πέμπτη: Εως τα βόρεια προάστια της Αθήνας θα φτάσουν οι χιονοπτώσεις

Μπορεί οι χιονοπτώσεις να μην φτάσουν στο κέντρο της πόλης, όμως και για τους Αθηναίους θα αρκεί μια βόλτα στα βόρεια προάστια για να συναντήσουν χιονόπτωση κατα τη διάρκεια της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα:

Πρωί Πέμπτης:

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν γενικευμένα αλλα με έμφαση στα ανατολικά και βόρεια, ενώ κατα περιόδους εξάρσεις με βροχή και χιονόνερο θα φτάνουν και στο λεκανοπέδιο. Σε πρώτη φάση το πρωί, η βροχή θα μετατρέπεται σε χιόνι πάνω απο τα 450-500μ , καθώς το πικ της ψυχρής μεταφοράς θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Μεσημέρι-Απόγευμα Πέμπτης

Αναμένουμε τα φαινόμενα να αποκτήσουν χαρακτήρα “τόξων” ενώ το επικρατέστερο σενάριο είναι κατα τις μεσημεριανές ώρες οι περιοχές στα βόρεια και δυτικά του νομού να δέχονται τις πιο αξιόλογες εξάρσεις. Προς το απόγευμα αυτη η ζώνη θα μετακινηθεί πιθανώς και πάλι προς τα κεντρικότερα τμήματα του νομού και την πόλη της Αθήνας. Τα υψόμετρα χιονοπτώσεων τις απογευματινές ώρες θα πέσουν στα 250-300μ στα ανατολικά και βόρεια προάστια και στα 200μ στη βορειοδυτική Αττική. Χιονόπτωση χωρίς όμως χιονόστρωση περιμένουμε απο το ύψος του Αμαρουσίου-Κηφισιάς.
Για τους “κυνηγούς” του χιονιού, θα πρέπει να το βρείτε στρωμένο αν κινηθείτε προς Νεα Ερυθραία-Εκάλη ή Νέα Πεντέλη στα βορειοανατολικά, και προς Φυλή ή Θρακομακεδόνες στα βορειοδυτικά.
Αξιόλογο ύψος χιονιού αναμένεται να πέσει κατα τη διάρκεια της ημέρας στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.

Χάρτης χιονόνερου/χιονόπτωσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *